Preview

Moscow Pedagogical Journal

Advanced search

FORMATION OF PROFESSIONAL COMPETENCES OF BACHELORES OF PEDAGOGICAL EDUCATION BY PROFILE TECHNOLOGICAL AND ECONOMIC EDUCATION IN THE PROCESS OF STUDYING DISCIPLINE "PRACTICE FOR TEXTILE MATERIALS AND FOOD PROCESSING"

https://doi.org/ 10.18384/2310-7219-2018-1-136-149

Abstract

The article is devoted to the actual problem of forming professional competencies of bachelors of pedagogical education in MGOU. The purpose of the article is to create a holistic view of the discipline "Practice on processing of sewing materials and food products" and the methodological system for forming professional competencies of bachelors of teacher education in the process of studying this course. The authors present the main directions of the organization of system continuous work on the discipline "Practice on processing of sewing materials and food products" with the aim of forming the professional competencies of bachelors of pedagogical education. The main idea of developing the structure and content of the course of the discipline "Workshop on processing of sewing materials and food products" is the formation of professional knowledge and skills in the processing of textile materials among bachelors, as well as the formation of basic theoretical knowledge and practical skills in studying the features of food processing technology, technological culture and general cultural level, scientific and practical training of bachelors of pedagogical education.

About the Authors

Svetlana A. Klenikova
Moscow Region State University
Russian Federation


Elena A. Antropova
Moscow Region State University
Russian Federation


References

1. Анисимова Л.Н., Кленикова С.А., Мусатова М.А., Антропова Е.А. Бакалавриат - первая ступень высшего профессионального образования: по программе подготовки бакалавров по направлению подготовки 44.03.05 - Педагогическое образование, профиль: «Технологическое и экономическое образование»: монография. М., 2017. 434 с.

2. Бузов Б.А., Румянцева Г.П. Материалы для одежды. Ткани: учебное пособие. М., 2012. 224 с.

3. Бузов Б.А., Смирнова Н.А. Швейные нитки и клеевые материалы для одежды: учебное пособие. М., 2013. 192 с.

4. Григорян Е.С. Товароведение: учебное пособие. М., 2014. 265 с.

5. Коник Н.В. Товароведение продовольственных товаров: учебное пособие. М., 2013. 416 с.

6. Самородова И.П. Организация процесса приготовления и приготовление полуфабрикатов для сложной кулинарной продукции: учебник для студентов учреждений среднего профессионального образования. 2-е изд., стер. М., 2015. 192 с.

7. Труханова А.Т. Иллюстративное пособие по технологии легкой одежды: учебное пособие для учащихся профессиональных учебных заведений. М., 2000. 176 с.


Review

Views: 46


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2949-4990 (Print)
ISSN 2949-4974 (Online)